Muismatten en designs

Nog niet zo lang geleden werden meer muismatteb gekocht, puur omdat ze goedkoper waren. Inmiddels zijn muismatten nog maar zelden duurder dan een type met snoer. Qua kosten maakt de keuze geen verschil. Wel moet u letten op de soort en op aanwezigheid van bepaalde favoriete bedieningselementen, daarover later meer. U heeft voor wat betreft de verbinding de keus tussen bluetooth en infrarood. Tablets en notebooks ondersteunen bluetooth vaak al standaard. U heeft dan geen USB adapter of aparte software driver nodig. Dit is bij veel tablets en smartphones ook niet mogelijk. In dat geval is een USB bluetooth adapter nodig.

Het gemak van een muismat

Het gemak van een muismat is hier tweevoudig. Enerzijds het aantal functionele knoppen en anderzijds de ergonomie. Zo kunt u bij het maken van een keuze letten op het aantal bedieningselementen die een draadloze muismat heeft. Hoe meer knoppen, hoe meer functionaliteit via de computer in te stellen is. Een muismat wordt gebruikt om grote websites of documenten snel te kunnen doorlopen. Een ander aspect vormen de grootte en vormgeving, die samen onder de noemer ergonomie vallen. Afhankelijk van de grootte van de hand is er keuze uit een standaard formaat, full size genoemd, middelformaat oftewel compact en een klein model die mini wordt genoemd. Met een ergonomisch model wordt RSI, belasting van de pols, voorkomen. Daarnaast is het van belang of u linkshandig dan wel rechtshandig bent. Een symmetrisch muismat is zo ontworpen dat zowel linkshandigen als rechtshandigen ermee uit de voeten kunnen. Een asymmetrische uitvoering daarentegen is ofwel geschikt voor een linkshandige of voor een rechtshandige gebruiker.

Voorbeelden van muismatten;

Muismat bloem


Muismatten voor gamers

Wie games speelt, heeft veel meer met beweging en precisie te maken dan wanneer u een document moet bewerken. De mate van snelheid wordt daarbij aangegeven in DPI (dots per inch). De grootte van het getal geeft aan hoeveel pixels per inch (2,54 cm) u aflegt bij de beweging. Ook de precisie, hoe nauwkeurig u de draadloze muismat kunt positioneren, is van belang. Hiervoor is het nodig dat de het aantal dpi zo laag mogelijk is. Bent u de term resolutie gewend, die eveneens in dpi wordt uitgedrukt, houd er dan rekening mee dat de betekenis van dpi afwijkt van die bij een foto of beeldscherm.

Muismat kopen bij Sleevy

Een muismat van Sleevy is een origineel cadeau. Je ziet dan ook dat meer en meer mensen ervoor kiezen om dit product cadeau te doen aan iemand die veel met een computer of laptop bezig is. Ken je iemand die een muismat wel kan gebruiken omdat hij of zij momenteel een saai en oubollig ontwerp muismat heeft? Of ken je iemand die veel van gamen houdt en denk je dat een bepaald design weleens goed in de smaak zou kunnen vallen? Dan is dit misschien wel een leuk idee.